Vackra Guatemala

Resa till Centralamerika

Centralamerika (ibland även kallat Mellanamerika, men då menas oftast Centralamerika tillsammans med Karibien och Mexiko) kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika. - Wikipedia

Centralamerika sträcker sig från Guatemala i norr till Panama i söder. Det är inte fel att försöka besöka så många av länderna som du bara kan om du befinner dig i denna del av världen. Varför inte köra backkpacing?

Destinationer på resan i Centralamerika

Ett allt mer populärt resmål är Costa Rica. De som bor här, invånarna, är kända för att vara väldigt välkomnande och vänliga. Costa Rica är känt för sitt rika djur- och naturliv, sin sanna skönhet med kilometerlånga stränder och exotiska djur runt varje hörn.

Panama liknar till stor del Costa Rica med sina underbara stränder och populära ställen att hänga på. Mest känd är Panama såklart för Panamakanalen som är ett måste för varje person som besöker landet.

Guatemala är det land du ska åka trill om du vill uppleva en närvarande indiankultur. Området unt Antigua har starka indiantraditioner. En av höjdpunkterna som du inte får missa är Tikals mayaruiner

Några av världens vackraste och bästa platser för snorkling och dykning finns i Honduras och Belize. Det är även här du kan se Copans mayaruiner och den spännande ATM grottan där du kan gå eller simma igenom en genuin offerplats från mayaindianernas storhetstid.

Nicaragua och El Salvador må vara mindre utvecklade länder än de övriga i Centralamerika och besöks också av färre turister. Dock är det ändå ntressanta resmål. Du kan vandra bland vulkaner eller paddla kajak på sjöarna.

27 Oct 2020